Разведри хората с увреждания като им подариш време и ръчно-направено цвете по повод техният празник на 3. декември

Разведри хората с увреждания като им подариш време и ръчно-направено цвете по повод техният празник на 3. декември

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 6 November 2022 до 3 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Ето, че дойде време и за първата ни декемврийска мисия. По традиция от създаването на "Усмивка" поздравяваме членовете на клуб "Надежда" на 3.12. - Международен ден на хората с увреждания. В рамките на три седмици в следобедните часове им изработихме цветя-сувенири от картони за яйца и подготвихме програма от народни танци и хора. Мира им нарисува картина с послание. А учениците от вокална група "Славейче" им попяха. Така на 3.12. в ресторант-пицария " При Емича", Вълчи дол по време на тяхното тържество ги поздравихме с " Честит празник", пожелахме им крепко здраве и много усмивки, поднесохме им нашата картина и символични подаръчета и представихме нашата програма - микс народен танц на Цвети и Гери, Старо Еркечко и Енино хоро от останалите доброволци и две народни песни на "славейчетата" - "Мари Марийко" и "Залюбила мари малка мома". Накрая ги поканихме на кръшно право хоро под звуците на "Гергано, пиле, шарено", в изпълнение на Бинка Добрева. Емоциите бяха повече от положителни и за доброволци и за зрители. Разделихме се с пожелание за здраве и весело изкарване и до нови срещи през следващата година.

Какво?

Тази инициатива е традиционна за нашия клуб още от самото му създаване през 2016 година. Много пъти до сега сме подготвяли програма за празника на хората с увреждания и винаги символични подаръчета, изработени от доброволците. Не пропуснахме и двете Ковид години, когато не успяхме да се видим на живо, но отново  им подготвихме нещо, което предоставихме на координатора на техния клуб " Надежда", за да им ги предаде в удобен момент. И понеже вече сме им подарявали различни варианти на картички ( на компютър, рисувани, апликирани), миналата година им изработихме символично коледни ангелчета, а тази година решихме да им подарим цвете - сувенир, за да бъдат винаги в пролетно настроение и с усмивка и малко носталгия да си спомнят за своята младост и  за младите хора, които са отделили от личното си време, за да им доставят удоволствие. Цветята - сувенири доброволците ще бъдат изработени от картони за яйца. А как? Доброволците вече знаят, защото миналата година посетиха такава арт-работилница, където се  научиха от г-жа Елена Янакиева, местен адвокат и любител-художник.  Освен подаръците, разбира се, ще подготвим и кратка програма с един народен танц и две хора, благодарение на нашите професионални танцьорки - Цвети и Гери. Ще поканим и вокална група "Славейче" към СУ "Васил Левски" с ръководител г-ца Денислава Николова (нашият учител по музика) да изпълнят две народни песни. И накрая разбира се ще завършим с кръшно право хоро, като поканим всички, които могат да танцуват да се хванат  до доброволците на хорото.

Кога?

На 3.12 от 11.30 до 13.30 часа

Къде?

Ресторант - пицария " При Емича" , Вълчи дол

Нужна екипировка?

Осигурени са сценични облекла от престилки и цветя за косите; танцьорите да се облекат в черна блуза (боди), черен клин и черни обувки.

Защо?

Да направиш удоволствие и подариш усмивки на болни хора, хора с увреждания, самотни хора - това е повече от добро, което можеш да направиш. Ако искаш и ти да бъдеш добротворец, запиши се в клуба или ела на репетициите за да научиш народните танци за програмата. Уверяваме те , удовлетворението е огромно. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!