Разпространи свободата на словото като организираш дебат в училище - част 3

Разпространи свободата на словото като организираш дебат в училище - част 3

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 8 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 8-ми юни организирахме и третия дебат, този път в 10А клас. Темата, която избрахме беше "За или против транс хората в състезателните спортове". След като обявихме темата, преминахме към това да изберем участниците и да сформираме двата отбора. Избрахме и трима съдии и един медиатор. Изяснихме правилата на дебата и написахме регламента на дъската. Дадохме малко време на двата отбора да изготвят аргументите си и хвърляхме ези тура за да изберем кой отбор ще започне пръв. Дебатът започна с отварящата реч на отбор "ЗА". Те се справиха много добре и запълниха плътно петте минути, в които трябваше да говорят. Следващ на ход беше другият отбор, а след това и двата отбора започнаха да представят своите аргументи. Публиката слушаше с интерес, а съдиите водеха записки през цялото време. В края на дебата всеки имаше право да задава въпроси към който и да е отбор и се получиха много интересни дискусии. Дойде ред на съдиите да изберат победител и със 3:0 спечели отбора "ПРОТИВ", но отбор "ЗА" беше фаворит на много хора от публиката, заради аргументите, които изказа.

Какво?

След успешно преминалите два дебата, решихме да организираме и последния си - трети дебат в училище. Този път дълго обмисляхме и търсихме интересни идеи и се спряхме на темата "За или против транс хората в състезателните спортове". Членовете на доброволческия клуб ще помагат със следенето за спазването на времевите ограничения и правилата на дебата.

Кога?

Ще се проведе на 8-ми юни от 9 до 11 ч.

Къде?

СМГ, ул. Искър 61, София. 

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка. 

Защо?

Винаги е изключително интересно да провеждаме дебати, в които да включим цял клас. Това предоставя възможност на всеки един да изрази своята гледна точка по дадена тема, да защити мнението си и да се бори за него.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!