Разпространи свободата на словото като организираш дебат в училище - част 2

Разпространи свободата на словото като организираш дебат в училище - част 2

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 2 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 04.06. организирахме дискусия под формата на дебат заедно с наши съученици по тема, която сама по себе си подлежа на дебатиране дали да бъде "За или против транс хората в състезателния спорт" или "Изкуственият интелект като заместител на човешкия труд" като накрая избрахме втората.Определихме отборите и съдиите, а медиаторът и секундатът бяха предварително избрани. Всеки отбор имаше лидер и различни участници, които държаха речи и отговаряха на въпроси от своите събеседници, съдии и публика. Накрая съставът от съдии реши кой отбор е имал по-добра аргументация. Събитието изискваше пълното участие на цял клас от ученици и накрая всеки имаше какво да допълни и каже както и нов поглед върху темата, от която всички се интересуваме.

Какво?

След успешното преминаване на първия ни дебат решихме да организираме и втори (потенциално и трети). Заедно с доброволците ще измислим най-важното - темата на дебата, както и къде и кога да го проведем. Доброволците ще помагат и със следенето за спазването на времевите ограничения и правилата на дебата.

Кога?

Ще се проведе на 2 юни от 9:00 до 11:00.

Къде?

СМГ, ул. Искър 61, София. 

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка. 

Защо?

Свободата на словото е нещо, което много често ние не оценяваме достатъчно, просто защото винаги сме живели в такива времена. Но то всъщност е изключително важно за едно общество, затова се включете в инициативата ни и дайте глас на младите.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!