Разпространи свободата на словото като организираш дебат в училище

Разпространи свободата на словото като организираш дебат в училище

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е от 16 May 2023 до 17 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Темата за месеца ни вдъхнови за нещо, което отдавна не бяхме правили -- дебати. В среда, където мнението на всеки е независимо и той може свободно да го сподели, като СМГ, винаги е много интересно да поспорим колегиално по някои от горещите теми.

След кратък размисъл решихме, че трябва да намерим тема, която да е близка на всеки от нас. Както е известно, ChatGPT напоследък набра голяма популярност и тогава се сетих - защо не дискутираме именно Изкуственият интелект в ежедневието?

И така, имахме тема, трябваше ни публика. Тук се включи госпожа Пейчева, която отзивчиво ни предложи да го проведем в нашия час.

В началото на часа избрахме водещ - Ели. Двата отбора се образуваха около "За" и "Против". И така почнахме нашия импровизиран дебат (без предварителна подготовка).

Смятам, че се получи много добре. Отбор "Против" (А) не можаха да защитят своята теза добре, колкото отбор "За" (Б) и затова победители бяха отбор Б, с мнозинство 3 от 3 от журито. Те през цялото време защитаваха мнението си с примери и бяха точни в изказванията си. И публиката се съгласи с това мнение.

Смятам, че дебатът беше много ползотворен за всички ни. Също така през този блок всеки имаше правото да изрази своето мнение и да стои и да се бори за него.

Какво?

Заедно с доброволците ще измислим най-важното - темата на дебата, както и къде и кога да го проведем. Доброволците ще помагат и със следенето за спазването на времевите ограничения и правилата на дебата.

Кога?

Ще се проведе на 17 май, от 12:40 до 14:20 ч.

Къде?

СМГ, ул. Искър 61, София. 

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка. 

Защо?

Свободата на словото е нещо, което много често ние не оценяваме достатъчно, просто защото винаги сме живели в такива времена. Но то всъщност е изключително важно за едно общество, затова се включете в инициативата ни и дайте глас на младите.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!