Разпространи информация за Световния ден срещу насилието над деца

Разпространи информация за Световния ден срещу насилието над деца

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 18 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Седмица по-рано доброволците направиха грим на едно от децата, за да изглежда като жертва на насилие. В този ден те сътвориха една емоционална и впечатляваща фотосесия със снимки, свързани с темата. С помощта на координаторите изработиха флаер с информация, свързана с организации, подпомагащи деца жертви на насилие и вградиха своите лично създадени фотоси.

В деня на инициативата голяма част от доброволците бяха облечени в бели тениски с надпис “Стоп на насилието!”, които сами изработиха. За да привлекат вниманието на местната общност част от тях бяха гримирани като жертви на насилие. Креативният подход създаде допълнително впечатление и хората се спираха, за да разберат повече за инициативата. Бяха раздадени над 100 флаера, а “пребитите добряци” влязоха и в сградата на общината. Отбелязването на деня премина въодушевяващо и затрогващо за всички!


Какво?

Възникна идея да отбележим Световния ден за борба срещу насилието над деца - 19 ноември. Доброволците поеха инициативата да създадат сами флаери по повод деня. На самия ден в центъра на града те спираха и запознаваха хората с информация за инициативата и организации, защитаващи правата на децата.


Кога?

18.10.2022, 12:00-13:30 ч.

Къде?

В центъра на град Аксаково.

Нужна екипировка?

Тениски с надписи по темата, флайери.

Защо?

Целта на инициативата беше да се отбележи Световния ден за борба срещу насилието над деца, като се информира за нуждата да няма толерантност към свидетелства на агресия върху деца. Съветът на доброволците беше, че в случай на насилие всеки трябва да сигнализира органите на реда и организациите, свързани със защита на детето. Посланието “Стоп на насилието!” застава зад правото на всяко дете да израсне в спокойна и здравословна среда, без насилие.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Идеята може да се ползва и в други училища.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!