Разнообрази учебната среда на учениците в 202 ОУ "Христо Ботев", с. Долни Пасарел

Разнообрази учебната среда на учениците в 202 ОУ "Христо Ботев", с. Долни Пасарел

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 1 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 01.12.2022 г. посетихме училището в село Долни Пасарел - 202 ОУ "Христо Ботев". Пристигнахме около 9:20 сутринта, 30 минути преди започването на първите ни часове, за да имаме време да се запознаем с учителския колектив и да се ориентираме. Започнахме с час по български език в 7. клас, проведен от госпожа Калина Пейчева. Там по забавен, интерактивен начин децата упражниха определянето на думите като заемки, чуждици и домашни думи, като бяха ползвани електронните ресурси на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин". Междувременно аз (Елена) и Дениса имахме час по математика с 5. клас, в който решавахме задачи с обикновени дроби. Продължихме с часове в: 1. клас - събиране и изваждане до 8, 3. клас - събиране и изваждане до 1000 без преминаване, 5. клас - физическо възпитание и спорт, 5. клас - променливо и постоянно "я", части на речта, 6. клас - степенуване на частно и 7. клас - задачи за смеси и сплави. В началото децата бяха леко притеснени, което е напълно в реда на нещата, но впоследствие се отпуснаха и съумяха да покажат пълния си потенциал. Както ние, така и учители и самият директор на училището, останахме много доволни от свършената работа и нямаме търпение за бъдещи срещи.

Какво?

Ще изнесем общо 8 урока, 5 по математика - в 1ви, 3ти, 5ти, 6ти и 7ми клас; 2 по български език - 5ти и 7ми клас; физическо в 5ти клас. Някои от темите са: "Обикновени дроби", "Задачи за сплави и смеси" и "Домашни думи, заемки и чуждици"

Кога?

Ще се проведе на 01.12, от 9.50ч. до 13.30ч.

Къде?

202 ОУ "Христо Ботев"

ул. „Диляна“ 16 , с, п.к, 1165 Долни Пасарел

Нужна екипировка?

Нужна е подготовка за урока.

Защо?

Помогнете ни да разнообразим училищното всекидневие на децата, като междувременно опознаете живота в селото и се запознаете с младите ентусиасти, техните учители, които са избрали спокойния живот в помощ на другите.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни в Инстаграм на @volunteersmg или се свържете с Елена на телефон: 0895157282


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!