Разменяй писма с възрастни хора от домове, за да допринесеш за пълноценното им общуване

Разменяй писма с възрастни хора от домове, за да допринесеш за пълноценното им общуване

Клуб "Искра", НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", София
Мисията е от 30 October 2022 до 30 June 2023

Какво?

Още на една от първите срещи на клуб "Искра" се появи идеята учениците от доброволческия клуб да се свържат със старчески дом в България и да започнат кореспонденция чрез писма (физически, по пощата) с възрастните хора в него. Тъй като тази идея се хареса на всички, побързахме да я осъществим и започнахме да търсим подходящ дом за целта. Обърнахме се към дом за стари хора в Пловдив, който веднага откликна на нашата идея и отзивчиво ни предостави всичко, от което имахме нужда.

Всеки възрастен човек от дома ще получи писмо от ученик доброволец, а след това и ще изпрати отговор до своето другарче по писмо. Предвижда се кореспонденцията да се случва 1 път в месеца и от двете страни (тоест 1 изпратено и 1 получено писмо на всеки участник). 


Кога?

Както вече беше споменато по-горе, кореспонденцията ще се осъществява един път на месец. Все още не сме фиксирали точна дата, в която ще изпращаме писмата, но ако искаш да се включиш може да се свържеш с нас чрез по-долу изписаните контакти.  

Къде?

Писмата от всички ученици доброволци ще се изпращат заедно от името на доброволческия клуб "Искра" към Националната гимназия за древни езици и култури "Св. Константин-Кирил Философ" до съответния дом. 

Нужна екипировка?

Молив, лист и плик за писмо :)

Защо?

С тази идея целим да допринесем за пълноценното общуване на възрастните хора в домовете за настаняване и да дадем смисъл и цвят в живота им. А в по-голям план и да докажем, че всеки човешки живот е ценен :)

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За да участваш с нас в мисията, може да се свържеш с Десислава Цветкова, координатор на клуб "Искра", във Фейсбук https://www.facebook.com/profile.php?id=100087288826488 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!