Разходи, нахрани и поглези животните в Свищов

Разходи, нахрани и поглези животните в Свищов

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е от 20 October 2023 до 2 November 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По повод месечното предизвикателство "Помогни на животно", героите от клубът осъществиха поредната си успешна мисия. Тъй като в нашият град няма приют за животни, те се насочиха към това да нахранят бездомните животни в нашият град. В периода От 20.10 - 2.11.23 г., нашите доброволци събираха храна (гранули), която поставиха на места, където има бездомни животни. За първи път се включваме в подобна инициатива и доброволците бяха доста ентусиазирани и усмихнати, тъй като с тази си постъпка те показват своята грижа и съпричастност към животните.

Героите изработиха и хранилки за птици, които поставиха в двора на училището и които редовно ще зареждат с храна през зимата, като по този начин ще помогнат за запазването на популациите на много пернати приятелчета. Учениците ще имат възможност да наблюдават поведението на птиците и да се грижат за тяхната зимна трапеза.

Тъй, като нашите герои смятат, че груповите занимания и дискусиите спомагат за формирането на хуманно отношение към домашните любимци и към бездомните животни, те включиха към осъществяването на своята мисия и разходка на своите домашни любимци!

Завършихме мисията с думите на Чарли Чаплин: „Който нахрани гладно животно, храни собствената си душа“, героите обещаха да продължат да участват в инициатива свързани с бездомните животни! Те избраха да помогнат така, както могат и не обърнаха гръб на обявената инициатива.


Какво?

По повод месечното предизвикателство "Помогни на животно", героите от клуба ще разхождат кучета, ще изработят хранилки за птиците и ще ги поставят по дърветата в градския парк и училищния двор и ще нахранят бездомните кучета, тъй като в града нямаме Приют за животни. 

Кога?

От 20.10 - 2.11.23 г.

Къде?

Не е необходим транспорт.

Нужна екипировка?

Доброволците от клуб "Ангелски сърца" ще оставят събраната от тях храна на места, където има бездомни кучета и ще поставят направените от тях хранилки.

Защо?

Знаем, че любов и грижа обитават сърцата на нашите герои, затова те ще оставят храната, която събраха на места, където има бездомни животни и също ще поставят хранилките за птици. Те избраха да помогнат така, както могат и не обърнаха гръб на обявената инициатива.

Защото те обичат животните!

Защото срещу силата на въоръжения човек те са беззащитни.

Защото те се разбират, без да казват дума.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Към координаторите на клуба и на информационното табло.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!