Разходи кучета от Бандата на 1500-те в общинския приют край Богров през януари

Разходи кучета от Бандата на 1500-те в общинския приют край Богров през януари

Клуб "Агенти на Доброто", 18 СУ "Уилям Гладстон", София
Мисията е на 31 януари 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В клуба не можехме повече да чакаме и решихме да си организираме разходка до приюта, въпреки наложените мерки и лошото време. Събрахме се амбициозна група от 15 души, като този път беше пътешествие, не само за нашия клуб, а и за приятели от БМЧК. 2 седмици преди датата на ходене се свързахме с Бандата, за да ги попитаме дали може да отидем толкова много хора. Те се съгласиха, и денят 31 януари беше запазен за нас :). На самия ден, още в 10:20 бяхме пред приюта, готови да се изцапаме(беше доста кално) и по-важното, да се радваме на кучетата!!! Разхдоките приключиха в 14:00 и ние се запътихме обратно към София. 

Какво?

Бандата на 1500-те е група доброволци към общински приют Горни Богров, които искат да променят не само живота на кучетата в приюта, но и нагласата на обществото към животните.

Всяка неделя можеш да се включиш в бандата и да разхождаш кучета в приюта. Понякога животинките не са излизали от клетката си цял месец и това е най-големият подарък, който можеш да им направиш.

Да ги галиш, да играеш и да тичаш с тях ще те зареди с много положителна енергия. Също така кучетата се социализират и получават своите мигове свобода и внимание, а това увеличава шансовете им за осиновяване.

Кога?

Всяка неделя от 10:00 до 14:00 ч.

Къде?

София, общински приют Горни Богров – стопанисван от ОП Екоравновесие. След бензиностанция Лукойл, следват складове, дървета, заведение (Скара бира) и веднага след тях се завива по черен път в дясно. Навигация: https://goo.gl/maps/hNefn2zgV9U2

В близост до приюта има спирка на автобусна линия №90 (Малашевци – Бухово). Трябва да слезеш на спирка „Хан Богров“ (веднага след Лукойл) и да се върнеш малко назад по пътя. От спирката до приюта има 5-10 минути пеша.

Ако търсиш превоз можеш да пишеш и в събитията, които се организират на страницата на 1500-те във фейсбук. Всеки, който пътува с кола и иска да сподели пътуването си, също може да пише с колко места разполага и откъде минава, за да може да се присъединят повече хора.

Нужна екипировка?

От 17 май 2020 г. е задължително да носиш предпазна маска и ръкавици, както и да спазваш дистанция от поне 2,5 м.

За всеки случай може да си носиш препарат против кърлежи (в топлите месеци от годината) и препоръчително дрехи за цапане и смяна, както и втори чифт обувки (в мокро и кално време – гумени ботуши), които да смениш след посещението си.

Средства за лична хигиена, като мокри и сухи кърпички или дезинфектанти – по твое желание.

Защо?

Любов към животните, отдаденост и готовност да се поизцапаш малко, но и да получиш много мокри целувки и споделени прегръдки.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с Бандата на 1500-те

https://timeheroes.org/bg/bandata-na-1500-te/bandata-1500te-razhodki-kucheta-bogrov

или

пишете на нас!

https://www.instagram.com/agentite18/


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!