Разбери повече за учениците със специални потребности и им изпрати ръчно направена картичка

Разбери повече за учениците със специални потребности и им изпрати ръчно направена картичка

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е на 26 November 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Ресурсният учител г-жа Деси с помощта на книжката за Госпожица Цвета и материали, които тя използва в ежедневната си работа с децата със специални образователни потребности ни въведе в специалният свят. Госпожа Деси ни запозна с децата с които работи и ни потопи в ежедневието си. След това учениците нарисуваха рисунки и картички за съучениците си. 

Какво?

Заедно ще ще се запознаем с г-ца Цвета и учениците ѝ. Ще поговорим с ресурсен учител от училище. И ще нарисуваме картички за новите си уникални приятели - учениците на ресурсно подпомагане. 

Кога?

26.11.2021 г. - 15.00 ч - 16.30 ч. (1.30ч)

Къде?

В училище ОУ "Свети Климент Охридски" - гр. Павликени 

Нужна екипировка?

Нужни са блокче, боички, моливи или пастели и желание за нови приятелства. 

Защо?

На помощ в деликатната задача да подготвим учениците си да проявяват разбиране, внимание и толерантност към различните от тях идват “Учениците на г-ца Цвета”. Написана и издадена от Невена Делчева, книгата представя под формата на кратки разказчета поведението на децата с аутизъм, нарушено зрение/говор/слух, синдром на Даун, дефицит на вниманието, дислексия, интелектуално затруднение, церебрална парализа и липсата на социално-емоционални умения. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За връзка : Ники Г. gentalman@abv.bg, Илина Д. poisonous_ivy@abv.bg 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!