Прочети приказка на малко дете и запали интереса му към книгите

Прочети приказка на малко дете и запали интереса му към книгите

Клуб "PTPI Делфините", PTPI "The Dolphins", Варна
Мисията е от 25 февруари 2021 до 26 февруари 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 25 и 26.02 нашите доброволци посетиха малките ангелчета в читалище НЧ "Отец Паисий - 1934". 

На 25ти четохме "Котаракът в чизми" и "Бременските музиканти". А на 26ти четохме "Марулка", "Червената шапчица", "Малката кибритопродавачка" и "Джак и бобеното стебло". Децата бяха много радостни, че млади каки и батковци ще отделят време да им почетат малко приказки. Толкова им хареса, че дори не искаха да ги пуснат да си ходят.

След толкова добра публика и добри отзиви за читателите, обмисляме да направим и още един Маратон на четящите хора.

Какво?

Дойде новият месец, а с него и новата тема - ОБРАЗОВАНИЕ

Както винаги TimeHeroes бяха подготвили много уникални предложения, от които да черпим вдъхновение. Затова звъннахме набързо на  НЧ "Отец Паисий - 1934" и за няма и 5 минути бяхме готови с мисията - да направим един Маратон на четящите хора и да почетем на 12 дечица няколко приказки.


Кога?

На 25 и 26.02 от 11:00 до 11:30.

Къде?

НЧ "Отец Паисий - 1934" - ул. „Братя Бъкстон” №12А

Нужна екипировка?

Само желание!

Защо?

Четивната грамотност трябва да се развива от най-малка възраст. Дечицата между 3 и 5 годинки не могат всички да четат, но това не означава да ги ограничаваме от достъпа до приказки. 

Развива се тяхното въображение, но и самият интерес към книжките. Така, като пораснат и вече могат да четат сами, ще искат да си намират нови и нови истории и приказки.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да позвънете в читалището или да отидете на място и да се уговорите за удобно за вас и за дечицата време, в което да отидете да им почетете. 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!