Прочети книга на дете от ромски произход

Прочети книга на дете от ромски произход

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 11 април 2021 до 23 април 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По случай Световния ден на книгата и авторското право, подготвихме и представихме любими наши приказки на деца от ромски произход. Заедно  посетихме ДГ "Слънце", за да прочетем любимите си приказки на децата. По този начин искахме да им покажем колко увлекателни са книгите и да предизвикаме у децата интерес към четенето от ранна детска възраст. Смятаме, че това би се отразило на подготовката им за училище и желанието им да научават нови неща.

Какво?

По случай Световния ден на книгата и авторското право, решихме да подготвим и представим любими наши приказки на деца от ромски произход. Заедно ще посетим ДГ "Слънце", за да прочетем любимите си приказки на децата. С тази инициатива искаме да им покажем колко увлекателни са книгите и да предизвикаме у децата интерес от ранна детска възраст. Смятаме, че това би се отразило на подготовката им за училище и желанието им да научават нови неща.

Кога?

От 11 до 23 април.

Къде?

ДГ "Слънце".

Нужна екипировка?

Нужно е да носят книга с приказки.

Защо?

Децата от ромски произход срещат трудности при постъпването в училище. Ето защо смятаме, че с инициативи като тази, ние можем да предизвикаме интерес към знания от по-ранна детска възраст и това да доведе и до по-лесното им адаптиране в училище. Нужно е само да им покажем колко интересни са книгите, а те сами да поискат да ги четат след това.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова и Цветанка Лазарова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!