Прочети или представи любима приказка на децата в детската градина

Прочети или представи любима приказка на децата в детската градина

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 февруари 2021 до 28 февруари 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

С цел да повишим интереса към книгите на децата от най-ранна детска възраст, този месец гостувахме на малчуганите от детска градина "Звънче". С много трепет и вълнение избрахме наши любими детски книжки, които представихме пред тях. Четохме, рецитирахме, задавахме гатанки. Успяхме да подготвим и драматизация на някои от приказките, а децата гледаха с вълнение и голям интерес. Гостуването ни се превърна в малък празник, който ни показа за пореден път колко интересни и полезни  могат да бъдат книгите.

Какво?

Четенето е магия. А когато четем, заедно се пренасяме на много и различни места. За да повишим интереса на децата към книгите още от най-ранна възраст, решихме да организираме инициативата "Прочети или представи любима приказка на децата в детската градина".  Всеки, който желае може да се включи със своята любима приказка, като я прочете или направи драматизация пред по-малките дечица. 

Кога?

01.02 до 28.02.2021г.

Къде?

Заедно ще посетим ЦДГ "Звънче", до която може да се придвижим пеша. 

Нужна екипировка?

Необходимо е да носите само любимата си книжка.  Кукли за драматизация и декори, ще осигурим на място. 

Защо?

Бъдещето е в четящите деца. Вие децата сте най-добрия пример за по-малките и можете да им докажете колко важно и полезно е да не спираме да четем. Когато предизвикаме техният интерес към книгите от ранна детска възраст, четящите деца ще стават все повече и повече.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всеки, които желае може да се включи като се свърже с Ася Н. или Цветанка Л.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!