Превърни Тервел в един по-чист град като се включиш в акция за събиране на отпадъци

Превърни Тервел в един по-чист град като се включиш в акция за събиране на отпадъци

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е от 11 April 2024 до 20 April 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По инициатива на ДК "Героите на Йовков" се организира почистваща акция под наслов "Тервел-по-чист град". Избрахме да почистим най-замърсените участъци: парк "Черно море", пътя за с. Безмер и спортната площадка в квартал "Север". Макар и да се отзоваха само 22 участници, работата, която свършиха, беше много. Събрахме около 70 големи чувала с отпадъци. За извозването на отпадъка съдействие ни оказа Община Тервел.

Какво?

Почистваща акция в град Тервел на замърсени участъци. Инициативата е на доброволчески клуб "Героите на Йовков", но тъй като имаме договорка с училищното ръководство и ръководството на ПГТО "Дочо Михайлов", както и подкрепата на Община Тервел, обявяваме че организатори са двете училища- СУ "Йордан Йовков" и ПГТО "Доча Михайлов". 


Кога?

13.04.2024 г. от 10:00 ч.
Сборен пункт: читалище "Димитър Дончев-Доктора". 
Почистването ще се състои в рамките на 2-3 часа.

Къде?

Почистващата акция ще се проведе в град Тервел, в замърсените участъци парк "Черно море" и около пътя за с. Безмер. Транспорт за извозване на отпадъците е осигурен от Община Тервел с любезното съдействие на заместник-кмета Велчо Велчев.

Нужна екипировка?

Не е нужна екипировка. Който желае, може да си сложи светлоотразителна жилетка. Осигурени са чували и ръкавици за участниците от Община Тервел.

Защо?

Ако искаме град Тервел да е по-чист град и да се радваме на зеленината и чистия въздух в парковете и улиците, ще трябва да се потрудим за това. Нека заедно почистим и да се радваме на пролетта!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Прочети повече тук.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!