Предай за рециклиране старите си батерии

Предай за рециклиране старите си батерии

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е на 9 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Освен , че гордо можем да заявим - събрахме 14 килограма изразходени батерии, заедно с тях предадохме и още хартия за рециклиране.  За мисията ни съдействаха вторични суровини "БИМИ" Белеви и еколожката към община Павликени- госпожа Кристина Георгиева. От тях получихме ценни съвети за рециклирането и опазването на околната среда. Получихме и нови съдове за събиране на батерии. Героите научиха и повече за самия процес на рециклиране и депониране на батерии. Не всички герои присъстваха на беседата и срещата , но абсолютно всеки донесе старите батерии от вкъщи.

Какво?

Рециклирането вече е голяма част от живота ни, затова се учим да предаваме за рециклиране колкото се може повече различни отпадъци. В рамките на една седмица ще потърсим и съберем старите батерии от вкъщи и познати. Събраното ще предадем за рециклиране. И една батерия по-малко в природата е важна. Помолихме за съдействие местна фирма за събиране на вторични суровини да ни съдейства като ни разкаже повече за събирането, предаването и рециклирането на различни видове отпадъчни продукти. Доброволците и техните съученици ще чуят за рециклирането на батерии, хартия, метал, пластмаса и някои не толкова познати.

Кога?

09.12.2022 г от 14.00 ч. в двора на училището - 1 ч.

Къде?

В ОУ" Св. Климент Охридски"  гр. Павликени , ако се наложи да използваме транспорт той ще бъде подсигурен от менторите на доброволците.

Нужна екипировка?

Не е нужна.

Защо?

Рециклирането е въпрос на възпитание и мислене, ако не започнем с най-малките, то няма как да научим големите. За да имаме по-дълго планета е необходима грижа от наша страна. Нашият принос може да е малък, но е необходим. За по-чист свят и по-добро бъдеще.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакти Николай Г. - gentleman@abv.bg  и Илина Д. - poisonous_ivy@abv.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!