Поздрави учителите пенсионери с картичка и цвете по повод 24 май

Поздрави учителите пенсионери с картичка и цвете по повод 24 май

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 17 май 2021 до 24 май 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По повод 24 май, ден на светите братя Кирил и Методий, българската просвета и култура, и славянската книжовност доброволците от клуб "Усмивка" изработиха поздравителни картички за учителите, работили в СУ "Васил Левски" преди години, понастоящем пенсионери. Картичките изработиха в домашни условия. Посланието за картичката изработихме заедно в групата. В неделя 23 май, събрахме картичките, изрязахме и залепихме посланията във всяка от тях.  Организирахме среща с няколко учители пенсионери на 24 май в 8.50 в центъра на града. За целта използвахме техни деца и внуци, наши приятели във Фейсбук, които ни съдействаха и ги поканиха от наше име. В училищния двор поздравихме друга част от учителите пенсионери дошли за да гледат тържеството, както и бившите директори на СУ "Васил Левски", поканени официално от ръководството на училището. Друга част от учителите посетихме в техните домове. Имаше и такива, които отсъстваха от града. Поставихме картичките в пощенските им кутии.  Към картичките добавихме малък букет от цветя и красиво аранжиран балон. Срещите минаха изключителна приятно. Учителите пенсионери бяха трогнати от изненадата и благодариха на доброволците за милия жест. Надяваме се да сме допринесли за тяхното настроение за този, толкова специален ден за тях.

Какво?

По повод 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, българската просвета, култура и славянската книжовност, доброволците от клуб "Усмивка" решиха да изработят поздравителни картички за учителите, работили в СУ "Васил Левски" преди години, понастоящем пенсионери.

Идеята ни хрумна по време на обхода на самотните хора, когато една жена от града ни спря и ни попита какво сме направили за хората, посветили живота си на образованието в нашето училище.

Най-напред доброволците ще получат материали за изработване на картички в домашни условия. След това ще изработим заедно посланието за картичката. Ще организираме, доколкото е възможно, среща с учители пенсионери на 24 май, за да им поднесем нашият поздрав.

Може би ще срещнем част от тях в училищния двор, а тези които не успеем да видим, ще посетим в техните домове. Към картичките ще прибавим малък букет от цветя и за настроение - красиво аранжиран балон.

Кога?

24 май - 8.30 до 14.30 ч.

Къде?

В град Вълчи дол, не е необходим транспорт.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

24 май е един от най-хубавите български празници, но е най-прекрасният за учителите. В този ден те усещат любовта на своите ученици, изразена в многобройни красиви букети, изживяват положителни емоции с тържеството по повод празника, изпращането на абитуриентите и организираната по традиция манифестация от общината на града.

Но какъв е празникът за учителите, останали извън училище, учителите, работили цял живот за успехите на своите ученици и излезли в заслужена почивка след определена възраст? Голяма част от тях остават у дома, сами, в компанията на предаванията по телевизията.

Защо да не внесем малко настроение в този ден, деня на тяхната професия? Защо да не им направим символичен поздрав като жест на уважение, с който ще им покажем, че не са забравени? Няма причина за това. Включете се и вие в тази благородна мисия с поздравителна картичка и цвете, с която отново ще подарим усмивки и ще направим хората щастливи!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!