Постави хранилки за птици в местния парк и около читалището

Постави хранилки за птици в местния парк и около читалището

Клуб "Пей Сърце", НЧ "Люба Велич - 1905", с. Славяново
Мисията е от 22 октомври 2021 до 23 октомври 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В мисията се включиха 7 деца. Бяха изключително вдъхновени, работиха с такъв ентусиазъм и желание - просто наистина ми напълниха душата. Част от децата приеха мисията толкова присърце, че след това правиха подобни хранилки и в собствените си дворове. Поставихме общо 13 хранилки, направени от пластмасови бутилки. Дори вече ги и проверяваме. Явно все още не са намерени всички от птичета, но в 3 от тях вече добавяхме допълнително зърно.

Какво?

През тези два дни ще изработим хранилки за птички, които ще монтираме в местния парк и около читалището. Материалите за хранилките ще са отпадни и рециклирани материали.

Кога?

На 22.10. (петък) от 13:00 часа в читалището в с. Славяново.

Къде?

В НЧ „Люба Велич - 1905“ ще изработим хранилките и ще съставим план за тяхното поставяне, след което ще разпределим кой и кога да следи за това дали в хранилките има храна за птички.

Нужна екипировка?

При лошо време само ще ги изработим, а поставянето ще извършим при първа възможност. Може да носите материали за изработка - дъски, пластмасови бутилки и всичко, което ви се струва подходящо.

Защо?

За да подсигурим една по-добра зима и по-добри условия за живот на птичките, а те от своя страна ще ни радват с песните си напролет.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всеки желаещ да се включи може да заповяда в читалището, погрижили сме се да уведомим жителите на Славяново чрез съобщения, разлепени на всички обществени сгради.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!