Постави аптечка на екопътеката "Искър-Панега"

Постави аптечка на екопътеката "Искър-Панега"

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 4 ноември 2021 до 7 ноември 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Екопътека Искър-Панега е място, което всички ние много харесваме. Забелязваме, че освен нас още много хора обичат да се разхождат там. Тъй като разходката е в гората, при невнимание се крие и риск от наранявания. Ето защо ние направихме аптечки и да ги поставихме по дължината на цялата екопътека.  Тъй като нашият клуб включва ученици от Iб, IVб и Vб клас, решихме да подготвим три аптечки - по една от всеки клас. Учениците от различните класове избраха подходящо място и поставиха своята аптечка. Заредиха я с най-необходимите лекарства за оказване на първа помощ в гората, които всеки беше донесъл. Надяваме се да се ползва при нужда и да се зарежда и от други хора. Ние със сигурност ще продължим да се грижим аптечките да са пълни.

Какво?

Екопътека Искър-Панега е място, което всички ние много харесваме. Забелязваме, че освен нас още много хора обичат да се разхождат там. Тъй като разходката е в гората, при невнимание се крие и риск от наранявания. Ето защо ние решихме да направим аптечки и да ги поставим по дължината на цялата екопътека. 

Кога?

Ще подготвим самите аптечки от дърво няколко дни преди датата на поставянето.

Самото поставяне ще бъде на 7 ноември 2021 г. от 12.30ч.

Къде?

Мисията ще се проведе на екопътека Искър-Панега. Събираме се на паркинга в началото  на пътеката.

Нужна екипировка?

За да изпълним мисията успешно е необходимо да донесете лекарства, необходими за оказване на първа помощ (реванол, кислородна вода, бинт, лейкопласт, асперин, памук и др.).

Защо?

Когато сме сред природата, на всеки от нас може да се случи да се нарани. Понякога забравяме да вземем със себе си лекарства от първа необходимост. Ето защо решихме на едно доста посещавано място да поставим горски аптечки, които да бъдат в помощ на всеки, който изпадне в беда. В точния момент на точното място това може да е от голяма полза. Ако искаш да помогнеш на хора в беда, ела с нас и се включи в тази инициатива.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова, Цветанка Лазарова или Стефка Георгиева.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!