Посрещни първа пролет като разкрасиш училищния двор с пролетни цветя

Посрещни първа пролет като разкрасиш училищния двор с пролетни цветя

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 22 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В деня на празника доброволците грижливо засяха теменужките като ги аранжираха в големи каменни кашпи в двора на училището. Инициативата беше посрещната с аплодисменти от присъстващите в двора. Така те допринесоха за пролетното и цветно настроение в училище. Обещаха да се грижат за цветята и да ги поливат редовно, за да можем по-дълго време да им се радваме.

Какво?

В края на март посрещаме първа пролет, която носи надежда за ново начало, за по-слънчеви и усмихнати дни, изпълнени с аромат на пролетни цветя. Вдъхновени от настъпващото събуждане на природата, добряците решиха да разкрасят училищния двор като засеят пролетни цветя. Седмица по-рано добряците се събраха и подготвиха местата, където да засеят цветята - разкопаха, добавиха почва, поляха и купиха едно от най-красивите и нежни пролетни цветя - теменужки.

Кога?

22 март.

Къде?

В двора на училището.

Нужна екипировка?

разсад на теменужки

Защо?

Теменужките са едни от първите предвестници на пролетта и въпреки че са крехки и нежни, успяват да издържат на ниските температури и често се показват над снега. Пожеланията на този ден са свързани със здраве, щастие, мир, любов и радост.

Синеока теменужке,

теменужке, мила дружке

мъничка си и не знаеш

колко хубаво ухаеш.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Разкраси двора и в твоето училище.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!