Посрещни прелетните птици с ръчно изработени хранилки и къщички

Посрещни прелетните птици с ръчно изработени хранилки и къщички

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 25 март 2021 до 31 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През пролетта много птици се завръщат от юг. Тъй като времето още е студено и няма достатъчно храна за тях, ние от клуб "Деца с големи сърца"  направихме къщички и хранилки за птици. Всеки  направи това сам у дома, като използва материали, с които разполага. Когато беше готов постави къщичката / хранилката на удобно място, за да може да поставя храна по-често и по този начин да помогнем на птиците в студеното време.

Надяваме се да направим завръщането на птиците по-леко като изработихме за тях къщичка или хранилка. 

Какво?

През пролетта много птици се завръщат от юг. Тъй като времето още е студено и няма достатъчно храна за тях, ние от клуб "Деца с големи сърца" решихме да направим къщички и хранилки за птици. Всеки може да направи  това сам у дома, като използва материали, с които разполага. Когато е готов ще постави къщичката или хранилката на удобно място, за да може да поставя храна по-често и по този начин да помогнем на птиците в студеното време.

Кога?

от 25 март до 31 март

Къде?

Всеки ще направи хранилка или къщичка у дома.

Нужна екипировка?

За изработването на къщичките и хранилките може да използвате дъски, пръчици, празни пластмасови бутилки, кутии и каквото ви хрумне. Ще са ви необходими семенца, с които да пълните хранилките.

Защо?

Може да направите завръщането на птиците по-леко като изработите за тях къщичка или хранилка. Времето все още е студено и няма достатъчно храна. Ето защо може да се включите в тази мисия  и да бъдете полезни.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова или Цветанка Лазарова на имейл - asia16@abv.bg


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!