Посети Защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения и им занеси дарения от първа необходимост

Посети Защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения и им занеси дарения от първа необходимост

Клуб "Белите ангели", Професионална гимназия "ПГЛПЕХТ", Ямбол
Мисията е на 2 December 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 02.12.2021г, посетихме с четирима доброволци, Защитено жилище - гр.Ямбол, където се осъществи среща между младежите с интелектуални затруднения и доброволките. Ученичките им споделиха за специалностите за интересите си, а младежите бяха много щастливи от проявеното внимание към тях и казаха стихчета, песничка и показаха неща, които изработват по трудотерапия. Доброволците се развълнуваха и след среща, остана емоцията и някои въпроси. По идея на доброволческият клуб "Бели ангели", с подкрепата на училищното ръководство, координатора на клуба в Защитеното жилище, младите хора оставиха за младежите дрехи и коледни играчки., съобразно противоепидимичните мерки. Мисията е организирана по повод "Международния на хората с увреждания" и "Международния ден на доброволеца".

Какво?

Инициативата, която организираме, е посещение в Защитено жилище - гр. Ямбол, където живеят младежи с интелектуални затруднения, с координатора на клуба и група от доброволци, които съобразно мерките да се срещнат с младежите, със съдействието на управителката на ЗЖ. Доброволците ще осъществят контакт с младежите и ще се прецени в какво най-много могат да бъдат полезни за тях. Подготвили сме и коледни играчки, дрехи, хранителни продукти и мокри кърпи за тях. Инициативата се организира "В помощ на хората в неравностойно положение" и за Международния ден на доброволеца - 03.12.2021 г.

Кога?

На 02.12. от 15.00 до 16.00 ч.

Къде?

В Защитено жилище - гр. Ямбол.

Нужна екипировка?

Не, необходимо нещо за тях, подготвили сме за младежите следните неща:

- коледни играчки
- дрехи
- хранителни продукти
- мокри кърпи

Защо?

Доброволците изразиха своето желание да се включат, защото имат желание да се срещнат с младежите и да им бъдат полезни, да ги зарадват, не само за Коледа, а като цяло.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Героите, които не част от клуба, са информирани от доброволците и координатора на "Бели ангели".

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!