Посети старческия дом в Зона Б5 по повод Великден и зарадвай хората с нов прочит на българската следосвобожденска литература

Посети старческия дом в Зона Б5 по повод Великден и зарадвай хората с нов прочит на българската следосвобожденска литература

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 17 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 17.04 посетихме Старческия дом в Зона Б-5 и имахме възможността да представим на хората там част от българската култура по нов и модерен начин. За да направим това, ние проектирахме в новата им кино зала клипчета, които предварително, по групи, бяхме заснели по известни български литературни произведения, което беше трудоемка задача, но също толкова забавна за нас. Проектите ни включваха части от "Под Игото" , "Бай Ганьо се връща от Европа" и "Бай Ганьо пътува". Заедно с това имахме възможността да си поговорим с хората по повод празниците, живота и други. Почерпихме ги с козунаци и яйца, донесени от доброволците ни. Клиповете ни бяха приети с радост и смях от публиката, а почерпката беше прекрасен завършек на следобяда. За пореден път обещахме да се върнем отново възможно най-скоро, а жителите на дома - оставихме по-щастливи, отколкото когато пристигнахме.

Какво?

По повод темата на месеца "Достъп до култура", доброволческият ни клуб реши, че в съчетания с посещението ни за Великден, можем и да проектираме на хората в дома предварително изготвени проекти по "Бай Ганьо", "Под игото" и други. Ще им занесем яйца и козунак, ще гледаме клипчетата с тях и ще си поговорим.

Кога?

Ще се проведе на 17.04.2023, от 15 до 17.30 часа.

Къде?

ул. „Партений Нишавски“ 4, 1303 ж.к. Зона Б-5, София

Нужна екипировка?

Ако имате боядисани яйца, можете да вземете.

Защо?

Ние не искаме старите хора да бъдат сами през нито един ден от годината, но това сякаш важи още по-силно по празниците. Помогнете ни да зарадваме жителите на дома по повод Великден и не на последно място - да ги развеселим с нашия съвременен прочит на културата ни.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!