Посети старческия дом в Зона Б5 по повод 3 март

Посети старческия дом в Зона Б5 по повод 3 март

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 3 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 3ти март доброволческият клуб отново посети старческия дом в Зона Б5. По повод скорошния празник закачихме на възрастните мартенички и си поговорихме с тях, след което се почерпихме с торта. Интересно е, че всеки имаше някоя забавна история, която да разкаже, връщайки се в най-щастливите или запомнящи се моменти от живота си. Бяха изключително усмихнати и сърцати хора. Някои отидоха да си почиват, други изявиха желание да готвим заедно. Сформирахме бойна дружинка от десетина човека и се захванахме с мисията невъзможна - кекс. Не се бяхме събрали най-умелите готвачи, затова пък баба Надя ни строи и даде на всички работа. Бях забравила каква е всеотдайността, която една баба може да вложи в най-обикновен десерт. След много терзания, кексът беше спасен от прегаряне и изваден. Раздадохме на хората и те бяха трогнати и очевидно доволни. Вече доста се бяхме забавили и трябваше да се прибираме, но обещахме, че скоро отново ще ги посетим.

Какво?

Доброволците ще подарят мартенички на жителите на дома, ще прекарат ценно време с тях и ще им сготвят при желание.

Кога?

Ще се проведе на 03.03.2023, от 15 до 18 часа.

Къде?

ул. „Партений Нишавски“ 4, 1303 ж.к. Зона Б-5, София

Нужна екипировка?

Нужно е само добро настроение.

Защо?

Ние не искаме старите хора да бъдат сами през нито един ден от годината, но това сякаш важи още по-силно по празниците. Помогнете ни да зарадваме жителите на дома по повод 1 и 3 март.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!