Посети старческия дом в село Водица и зарадвай старите хора с разнообразие от книги и отделено лично време

Посети старческия дом в село Водица и зарадвай старите хора с разнообразие от книги и отделено лично време

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 4 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Посещението беше на 4 май, но седмица по-рано започна подготовката за събирането на подходящи книги. Добряците подбраха художествена литература – любовни романи, проза и криминалета, които да разнообразят времето и живота на старите хора. Самото посещение премина вълнуващо и за двете страни. Най-ценно се оказа вниманието и разговорите, които доброволците проведоха. Децата бяха впечатлени от интереса, който проявиха възрастните към това какво четат те, какво учат, защо предпочитат да четат електронен вариант на книги. Една от старите дами се оказа бивша учителка, която не пропусна да разпита децата как се справят в училище, какви оценки имат и кой предмет най-много им харесва. Дадоха си обещание, в края на учебната година отново да гостуват в хосписа, за да се похвалят с успешния край на учебната година.


Какво?

По повод темата на месеца „Достъп до култура“, доброволческият ни клуб реши да посети отново дома за стари хора „Асклепий“. Добряците бяха дали обещание да се върнат при възрастните хора и спазиха обещанието си!

Радваме се, че в децата се създаде отговорност, съпричастност, емпатия и грижа към хората от третата възраст. Този път добряците решиха да подарят на бабите и дядовците книги от различни жанрове и лично време, в което да си поговорят с тях и да ги зарадват. Книгите продължават да бъдат най-достъпният и приятен начин да се докоснеш до друг свят на фантазия и култура.


Кога?

4 май.

Къде?

В хоспис "Асклепий" - с.Водица

Нужна екипировка?

Не, всичко необходимо е подготвено.

Защо?

С грижата и уважението към старите хора възпитаваме у децата отношение на обич, уважение  и достойно поведение към тях.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Направи подобна кампания в близък до теб хоспис.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!