Посети социалната кухня на "Св. Пророк Илия"

Посети социалната кухня на "Св. Пророк Илия"

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 3 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

03.06. Добротворството отново ни събра в кухнята на църквата "Св.Пророк Илия" в 8:00. Както всеки път организацията беше безупречна. Започнахме с почистване и рязане на моркови, после обелихме и нарязахме 20 кг лук и накрая, преди да започнем с пакетирането на храната, обелихме картофите. В 11 часа, след кратка литургия от свещеника и благословия на храната, започнахме да разливаме сготвената яхния (агнешко с ориз) на порции в кутии. В 12 часа пакетите бяха готови и подредени, и започнахме да раздаваме храната на вече струпалите се хора навън. Всеки път чувството,когато си тръгваме, е едно и също - радост и удовлетворение от изпълнената мисия, но и тъга при вида на нуждаещите се. В очите на всички чакащи има "благодаря ", някъде смесено със "срамувам се, че съм стигнал дотук", другаде с "давате ми вяра в доброто".....все нюанси, които изпълват нашите души с обич! 

Какво?

Ще посетим църквата "Св. Пророк Илия", за да се включим в социална кухня за нуждаещи се и да подкрепим останалите доброволци с подготвянето на заготовки и направата на 350 пакета с храна, за да помогнем на нуждаещите се. 

Кога?

Ще се проведе на 03.06.2023, от 8 до 13 часа. 

Къде?

Храм "Св. Пророк Илия", Дружба 2.

Нужна екипировка?

Всичко нужно е осигурено.

Защо?

С помощта си в социалната кухня ще усмихнете и зарадвате много хора в неравностойно положение, а заедно с това ще придобиете и полезни нови умения. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!