Посети социалната кухня на църква "Св. Пророк Илия" и помогни за подготовката на 300 пакета храна за нуждаещите се

Посети социалната кухня на църква "Св. Пророк Илия" и помогни за подготовката на 300 пакета храна за нуждаещите се

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 3 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 3.12, посетихме и помогнахме в кухнята към храм „Свети пророк Илия“ в квартал Дружба 2. Към 8:30 всички се събрахме и започнахме работа. Облякохме с престилки и дрехи, подходящи за кухненска работа.

Половината ни екип, в това число и аз, слагахме и разпределяхме хляб в пликове, докато останалите белиха и рязаха моркови. Участвахме в беленето и рязането на лук, а после и на домати. Така помогнахме за приготвянето на огромни тенджери с боб.

След като бобът беше готов, взехме участие в разпределянето му в пластмасови кутии, които изчакахме малко да изстинат, преди да бъдат затворени. Екипът ни взе участие и в изготвянето на пакетите, които щяха да бъдат раздадени. Тези пакети се състояха от една кутия с боб, една порция хляб и предварително приготвени и доставени сандвичи.

Още докато приготвяхме пакетите, отвън пред църквата се беше събрала тълпа от нуждаещи се хора. Започнахме да раздаваме пакетите, а благодарните лица на хората стопляха сърцата ни. Понякога дори един пакет може да означава много за някого. Затова трябва да се научим да сме по-благодарни за това, което имаме и да помагаме повече, когато можем. 

Какво?

Ще посетим църквата "Св. Пророк Илия", за да се включим в социална кухня за нуждаещи се и да подкрепим останалите доброволци с подготвянето на заготовки и направата на 300 пакета с храна за да помогнем на нуждаещите се. 

Кога?

Ще се проведе на 03.12.2022, от 8.30 до 13 часа. 

Къде?

Храм "Св. Пророк Илия", Дружба 2.

Нужна екипировка?

Всичко нужно е осигурено. 

Защо?

Помогнете ни да накараме хората да се усмихнат като междувременно научите нови и позлени умения. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!