Посети социалната кухня на църква "Св. Пророк Илия" и помогни с подготовката на 350 пакета храна за нуждаещите се

Посети социалната кухня на църква "Св. Пророк Илия" и помогни с подготовката на 350 пакета храна за нуждаещите се

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 6 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Гергьовден беше различен за някои от нас тази година. Вместо обичайното семейно тържество (баща ми е Георги) в 6:50 тръгнах за най- голямата кухня за бедни в София. За другите ни доброволци това беше поредното ходене,но за мен беше първо, което го направи и незабравимо. Бях подготвена, че ни чака много работа и повярвайте ми, така си беше. Десетки килограми чушки, лук, моркови бяха почистени и нарязани, докато се готвеше традиционното вкусно агнешко. Неусетно изминаха 3-те часа в заготовка и дойде времето за разсипването на яденето и правенето на пакети за 370 човека. Най-вълнуващата част беше срещата с благодарността в очите и най- искреното "Благодаря! Бог да ви благослови! " А всъщност ,ние искахме да им благодарим , че ни накараха да се чувстваме значими , че можем да помагаме; да им благодарим, че ни изкараха от ежедневната ни апатия. Някои, които не бързаха и просто искаха да си поговорят,ни разказваха за другия си живот, когато не са имали нужда от помощ , а те са помагали и ни просълзиха. Беше най- хубавият ни Гергьовден! Пропуснахме военния парад, закъсняхме за печеното агнешко, но бяхме щастливи!

Какво?

Ще посетим църквата "Св. Пророк Илия", за да се включим в социална кухня за нуждаещи се и да подкрепим останалите доброволци с подготвянето на заготовки и направата на 350 пакета с храна за да помогнем на нуждаещите се. 

Кога?

Ще се проведе на 06.05.2023, от 8 до 13 часа. 

Къде?

Храм "Св. Пророк Илия", Дружба 2.

Нужна екипировка?

Всичко нужно е осигурено.

Защо?

Помогнете ни да накараме хората да се усмихнат по празниците като междувременно научите нови и полезни умения. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!