Посети социалната кухня на църква "Св. Пророк Илия" и помогни с направата на храна за нуждаещите се

Посети социалната кухня на църква "Св. Пророк Илия" и помогни с направата на храна за нуждаещите се

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 13 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 13.05. (събота) отново сготвихме за 350 човека в неравностойно положение в социалната кухня към църквата "Св. Пророк Илия" в кв. Дружба. В 8 часа сутринта ,както обичайно, започна доброволческата ни мисия с разпределяне на задачи и сформиране на екипи за всяка станция: месо, заготовка на зеленчуци и разпределяне на хляб и предвидените десерти по пакети. Ние участвахме и в трите; започнахме с 5 чувала картофи, които обелихме и нарязахме; после помогнахме с нарязването и изчистването на пилешкото месо, и накрая добавяхме към пакетите сготвената храна. Може да звучи скучно, но не беше, за което допринесоха хубавата музика, приятните разговори по време на работа и като цяло доброто настроение на всички. Храната в пакетите трябваше да е готова до 11:50, когато хората вече нетърпеливо се извиваха на дълга опашка пред параклиса. Мисията завърши успешно - добротворството продължава

Оли.и Кристина

PS направихме си и талисман на екипа за този ден и го нарекохме ЗдраВка🙂

Какво?

Ще посетим църквата "Св. Пророк Илия", за да се включим в социална кухня за нуждаещи се и да подкрепим останалите доброволци с подготвянето на заготовки и направата на 350 пакета с храна за да помогнем на нуждаещите се. 

Кога?

Ще се проведе на 13.05.2023, от 8 до 13 часа. 

Къде?

Храм "Св. Пророк Илия", Дружба 2.

Нужна екипировка?

Всичко нужно е осигурено.

Защо?

Помогнете ни да приготвим храна за нуждаещите се. За нас храната е даденост, но не за всички е така.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!