Посети социалната кухня на църква "Св. Пророк Илия" и ни помогни с подготовката на 400 пакета храна за нуждаещите се!

Посети социалната кухня на църква "Св. Пророк Илия" и ни помогни с подготовката на 400 пакета храна за нуждаещите се!

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 22 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 22 април отново посетихме социалната кухня към храм "Св. Пророк Илия" в Дружба 2. Пристигнамхе рано, рано и се захванахме за работа. Първата ни задачка беше да чистим и режем чушки. След като и 5те кофи чушки бяха готови премихнахме към моркови. 3ма от нас белеха, а 3ма рязаха. След морковите следваше най-трудната и страшна част - ЛУКЪТ. Буквално със сълзи на очи се бпрехме с него, но важното е, че в крайна сметка се справихме. Хората вече се събираха, а нашите пакети не бяха готови! Затова запретнахме ръкави и дадохме газ. Беше толкова важно да се справим на време, че вегетарианка чистеше месо. Пилешката супра беше готова и започнахме да я сипваме. Поставихме рекорд като изготвихме нас 400 пакета. Великден точно беше минал, затова раздавахме и козунаци и яйца. Хората ни бяха много благодарни и щастието се четеше в очите им. Много скоро ще се видим пак!

Какво?

Ще посетим църквата "Св. Пророк Илия", за да се включим в социална кухня за нуждаещи се и да подкрепим останалите доброволци с подготвянето на заготовки и направата на 400 пакета с храна за да помогнем на нуждаещите се. 

Кога?

Ще се проведе на 22.04.2023, от 8 до 13 часа. 

Къде?

Храм "Св. Пророк Илия", Дружба 2.

Нужна екипировка?

Всичко нужно е осигурено. 

Защо?

Помогнете ни да накараме хората да се усмихнат като междувременно научите нови и полезни умения. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!