Посети самотен възрастен човек и го помоли да ти даде житейски съвет

Посети самотен възрастен човек и го помоли да ти даде житейски съвет

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 26 ноември 2020 до 27 ноември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Инициативата, която осъществихме обедини идеите на две момичета от клуб "Усмивка". Мирела предложи при следващо посещение на нашите вече добре познати самотни хора да поискаме от тях да споделят своят жизнен опит и посъветват младите момичета и момчета какви качества трябва да притежават за да бъдат успешни в живота.За това озаглавихме нашата мисия "Посланията на възрастните хора към младото поколение". Цветелина пък даде идеята да ги изненадаме приятно, като им подарим снимки от предишните ни две посещения. Планувахме нова среща за месец декември, но поради сложната обстановка около Ковид 19 и предстоящата заповед на здравния министър решихме да я осъществим на 26 и 27 ноември. В началото на седмицата подготвихме снимките. Със съдействието на ръководителя на училищните клубове, получихме еднократни маски, които подарявахме на възрастните хора. Срещите осъществихме при спазване на препоръчителните епидемиологични мерки - с лични предпазни средства, на дистанция, навън, в дворовете на възрастните хора. Те приемаха нашият подарък с видимо вълнение и радост. След това си припомнихме миналите срещи и изпратените великденски картички. Те ни разказваха случки от техният живот и детство. Завършвахме срещите с посланията към младите хора(които прилежно записвахме) и нова снимка за спомен. Обещахме им при възможност отново да ги посетим преди коледните празници, за да им занесем хранителни продукти за коледната трапеза. Посетихме единадесет възрастни хора. За съжаление някои от плануваните не успяхме, защото не ги открихме в домовете им. А ние ще подготвим постер с техните послания, който ще поставим върху една от стените на Доброволческия клуб. Така ще запознаем с тях и отсъстващите от мисията доброволци. А посланията ще четем и помним, защото това са думи на хора извървели стръмните пътеки на своя живот, думи истински, мъдри, изпълнени с любов към момичетата и момчетата и малко тъга по отминалата младост.

Какво?

Инициативата, която осъществихме, обедини идеите на две момичета от клуб "Усмивка". Мирела предложи при следващо посещение на нашите вече добре познати самотни хора да поискаме от тях да споделят своя жизнен опит и посъветват младите момичета и момчета какви качества трябва да притежават, за да бъдат успешни в живота. Затова озаглавихме нашата мисия "Посланията на възрастните хора към младото поколение". Цветелина пък даде идеята да ги изненадаме приятно като им подарим снимки от предишните ни две посещения. Планувахме нова среща за месец декември, но поради сложната обстановка около COVID-19 и предстоящата заповед на здравния министър решихме да я осъществим на 26 и 27 ноември. 

Кога?

26,27 ноември от 13.30 до 15.30 часа

Къде?

В рамките на града. Не е необходим транспорт.

Нужна екипировка?

Топли дрехи при студено време.

Защо?

В обстановката на COVID-19, страхът и паниката са обхванали всички само при мисълта за среща с опасната болест. В такива моменти всеки един от нас има нужда от топли думи, приятни изненади и положителни емоции. А най-много от това се нуждаят самотните възрастни хора. Срещите ни с тях през миналата учебна година показаха тяхната радост и благодарност от жеста на младите доброволци, които им подариха хранителни продукти, но също така и усмивки, и приятна компания. Всеки който се включи, ще получи дълбоко морално удовлетворение, ще чуе интересни факти от живота и детството на тези хора, и мъдри съвети за това, което ще му донесе успех в живота.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор на клуб "Усмивка"


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!