Посети хоспис за стари хора и подари време, внимание и добро отношение

Посети хоспис за стари хора и подари време, внимание и добро отношение

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е от 9 January 2023 до 14 January 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Идеята за тази мисия възникна още преди коледните празници на един от координаторите и най-големите ни доброволци. За добряците беше странно, че хората само по празниците обръщат внимание на деца без родители, социално слаби или възрастни хора. Това беше причината да се избере ден без повод, в който само с малко подготовка, ентусиазъм и желание да се подари време на стари хора. Изборът на хоспис стана бързо, защото този се намира в нашата община. Въпрос на време и усилия беше да се организира и проведе мисията. Заредени с лакомства и екипировка се отправихме към мястото на срещата.

 В хосписа добряците се разделиха, за да могат да обърнат внимание на повече стари хора. Игрите, които бяха избрали бяха съобразени със състоянието на възрастните. Първата игра беше забавна  - “Балон, палка и фунийка”, втората беше “Довърши пословицата”, а третата - “Познай фразата”, в която добряците бяха с антифони, за да не чуват нищо. Естествено имаше сладки награди за всички баби и дядовци.

Но времето прекарано заедно беше най-голямата награда за всички!


Какво?

Повече щастие има в даването, отколкото в получаването!

Когато помагаш на другите, всъщност помагаш на себе си! Когато правиш добро, самоуважението ти расте и се радваш, че даваш на другите. Всички тези фрази не са голословни, а в това се убедиха нашите добряци, които гостуваха на дом за стари хора хоспис "Асклепий" - село Водица, община Аксаково. Те успяха да разнообразят ежедневието на възрастните хора с приятни игри и внимание.


Кога?

Между 9 и 14 януари 2023 г.

Къде?

Подготовка - у дома, за игрите.
Събитието - в хоспис “Асклепий” - село Водица, община Аксаково.


Нужна екипировка?

Балони, пластмасови фунийки, палки за мухи, книга с пословици и антифони или слушалки.


Защо?

Добрината е безценна! Добрината е удовлетворяваща! Добрината е безплатна, може да я раздаваш ежедневно, на всеки, навсякъде и по много! Опитайте!!!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Намерете хоспис или дом за стари хора и във вашето населено място и разнообразете деня на възрастните хора в тях.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!