Посети детска градина “Дружба” и подари на всяка от групите “капан за сънища”

Посети детска градина “Дружба” и подари на всяка от групите “капан за сънища”

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е от 23 April 2023 до 29 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Настъпи денят, в който добряците поеха към детската градина с грижливо опакованите ловци на сънища. Вълнението им беше огромно и в същото време бяха малко притеснени дали малчуганите ще харесат техните ръчно изработени подаръци.

Малките възпитаници от яслена до четвърта група на ОДЗ “Дружба” посрещнаха с плахи и любопитни погледи батковците и какичките. Но щом видяха, че те им носят подаръци, се отпуснаха на мига и започнаха да ги разпитват и да играят с тях. Добряците им разказаха легендата и обясниха какво символизират подаръците. Заедно с децата влязоха в спалните помещения и избраха най-подходящото място за закачване. Получи се една вълнуваща среща, която донесе радост и усмивки за всички.


Какво?

Една част от добряците са шестокласници. В часовете по математика те изучават окръжност, кръг, правилен многоъгълник и симетрия. Една от задачите, дадена им от преподавателката по математика беше свързана с начертаването на чертежи за капан за сънища. И точно в тези часове се зароди идеята да направят капани за сънища или още наречени Dreamcatcher, които Добряците да подарят в една от детските градини в нашето градче. Речено - сторено.

Всички ентусиазирано се заловиха за работа и освен знанията си по математика, приложиха в действие и своята фантазия и художествени умения. Така се получиха изключително оригинални ловци на сънища.

Кога?

29 май

Къде?

ОДЗ "Дружба", Аксаково

Нужна екипировка?

Не, всичко е предварително подготвено.

Защо?

Ръчно изработените предмети за подарък носят положителния заряд на създателите си. Така децата ще предадат своята положителна енергия на по-малките дечица в детската градина и ще украсят с този успокояващ символ спалните помещения.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Направи подобна инициатива в твоето населено място.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!