Посети църквата "Св. Пророк Илия" и помогни с приготвянето на топла храна за социалната кухня

Посети църквата "Св. Пророк Илия" и помогни с приготвянето на топла храна за социалната кухня

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 22 October 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Пристигнахме в църква "св. Пророк Илия" в столичния квартал Дружба, в 8:30 ч. на 22 октомври, събота. Там бяхме посрещнати топло от жените, отговарящи за готвенето. Те ни разделиха на две групи - първата започна да реже чушки на кубчета, а другата - да разпределя хляба. Занимавахме се с тези дейности около час. След това всички преминахме към рязането на ситно на лук и домати. През това време готвачите на кухнята завършиха ястието за деня - пилешка супа. Бяха приготвили 250 литра от нея. След 10 ч. част от нас оставиха зеленчуците на страна и отидоха да помогат за разпределянето на супата в пластмасови купички. Не след дълго пристигна и камионът, носещ готовите сандвичи, който разтоварихме. Към 11:30ч. приготвянето на пакетите започна. Всеки беше съставен от половинка хляб, 600 милилитра топла пилешка супа и сандвич. 45 минути по-късно раздаването вече течеше. Успяхме да раздадем над 250 пакета на бедни, възрастни, нуждаещи се хора. Към 13 ч. завърши нашето преживяване в църква "Св. Пророк Илия". Няма да го забравим. Нямаме търпение да се върнем отново там.

Какво?

Ще посетим църквата "Св. Пророк Илия", за да се включим в социална кухня за нуждаещи се и да подкрепим останалите доброволци с подготвянето на заготовки и направата на 300 пакета с храна за да помогнем на нуждаещите се.

Кога?

Събота, 22.10.2022.

Къде?

Дружба 2, София.

Нужна екипировка?

Всякаква нужна екипировка (ръкавици, ножове, дъски и т.н.) ни е осигурена.

Защо?

Ще съдействаме с подготвянето на заготовки и направата на 300 пакета с храна за да помогнем на нуждаещите се.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с Елена - 089 515 7282.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!