Посади дръвче в горски разсадник ,,Абланово"

Посади дръвче в горски разсадник ,,Абланово"

Клуб "СъединенИ", ОУ "Д-р Иван Селимински", Сливен
Мисията е на 27 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В определния ден и час порасналите и малките доброволци на град Сливен потеглиха към горския разсадник ,,Абланово". Той се намира на 6 км от града. Посрещна ни ръководството и служители на Горско стопанство , град Сливен. Децата получиха знания за засаждането на дъб от жълъд, видяха лехите, опитаха се да отскубнат дъб, виисок колкото един пръст. Не успяха, защото научиха за здравата му коренова система. След кратката образователна програма представена от г-жа Ангелова, заместник - директор на Горското стопанство, децата получиха ръкавици за работа. Разпределихме се на групи. Всяко дете, заедно със служител започна засаждането на ели. Общуването беше естествено и  приятно. Взаимопомощ, наставления, усмивки. Децата копаха с мотики и лопати. Засадиха се всички определени ели. Децата проявиха голям ентусиазъм. Останахме с обещание отнтово да посетим разсадника и да засадим семената на дръвчетата през есента.

Какво?

На 27.03. порасналите и малките доброволци ще засаждат заедно дръвчета в местността ,,Абланово", град Сливен.  Малки и големи с добри сърца и съединени с обичта кън природата, ще  се научат как да посадят дръвче.

Кога?

На 27 март 2022 г.

Къде?

В местността ,,Абланово", край град Сливен.

Нужна екипировка?

Удобни дрехи и вода.

Защо?

Полезно е малките и пораснали хора да общуват позитивно  и да създават радост и надежда. А засаждането на дръвчета е продължение и опазване на живота.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържите с Калоян Вълчев, координато на фейсгрупата  ,,Доброволците на Сливен"  или Анна Илиева координатор на доброволчески клуб ,,СъединенИ".

Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!