Популяризирай кампания в подкрепа на хората със Синдром на Даун

Популяризирай кампания в подкрепа на хората със Синдром на Даун

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 14 ноември 2021 до 24 ноември 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Плануваната мисия за закупуване на чорапки с кауза в подкрепа на децата със Синдром на Даун е вече факт. Не беше необходимо дълго да убеждаваме доброволците от клуба. Просто ги попитахме"искате ли да участвате в тази мисия? Ще ви струва само седем лева." Всички, с които успяхме да се свържем, понеже все още сме в дистанционно обучение, се съгласиха от първия път. Средствата бяха събрани от Цвети, която направи обща поръчка.

На 24.11. поканихме всички от града за обща снимка. Тези, които бяха ангажирани, и доброволците от селата ни изпратиха индивидуални снимки. За съжаление, има още доброволци, които не са си получили поръчката. Очакваме ги в присъственото обучение, за да им я предадем. Емоцията, която изпитахме всички при отварянето на пакета, беше повече от положителна. А още по-весело стана, когато ги обухме и направихме супер оригинални снимки.

Част от тях споделихме с фондацията "Живот със Синдром на Даун" и получихме тяхната благодарност. Ще се свържем с тях отново през месец март, за да помогнем в отбелязването на международния ден на тези деца.

Какво?

Търсейки подходяща мисия по темата на месец ноември, попаднахме на сайта на фондация "Живот със Синдром на Даун", създадена и поддържана от едно варненско семейство с председател Силвена Христова, майка на малката Микаела, родена със Синром на Даун.

Установихме, че можем да помогнем на тези деца, като закупим от техния сайт шарени чорапки с кауза. Но, разбира се, няма да спрем дотук. Имаме намерение да осъществим информационна кампания в цялото училище, чрез която да запознаем повече ученици с тази диагноза и да ги призовем също да си купят чорапки. За тази цел си закупихме и двете книжки - "Слънце в семейството" и "Искам при баба". Това ще се случи през месец март, когато на 21 число се отбелязва техният международен ден.

Така ще реализираме мисия 2 в 1: ще подпомогнем децата със Синдром на Даун чрез фондацията и ще изградим чувства на разбиране и толерантност на учениците от нашето училище към децата, наречени още "слънчеви" заради тяхната доброта и многобройни усмивки.

Засега обаче, това, което трябва да направят доброволците, е да се запишат за участие и предоставят пари на Цвети, нашата активна доброволка, която ще направи обща поръчка за всички. Освен това, всеки доброволец може да съобщи номер на чорапките и да си избере вид, за да бъдат те по негов вкус и мярка. 

Кога?

14 - 24 ноември - за събиране на средствата и осъществяване на закупуването на чорапките.

Къде?

Вълчи дол.

Нужна екипировка?

Само по 7 лева - цената на чифт чорапи.

Защо?

Децата със Синдром на Даун. Кои са те? Какви са те? С какво са по-различни от нас? Как да им помогнем? Време е да научим повече за тях и да можем сами да си отговорим на тези въпроси. С това се заемаме ние, доброволците от клуб "Усмивка". Ако и вие искате да научите повече и да ни помогнете, присъединете се към нас! Очакваме Ви!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!