Популяризирай дуалната форма на обучение

Популяризирай дуалната форма на обучение

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 9 September 2023 до 19 September 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Този разказ е свързан с първата ни извънучилищна изява пред учители, ученици и родители, регионални управления на образованието, бизнес и местна власт в области Враца и Монтана, организирана в рамките на проекта с европейско финансиране „Подкрепа за дуалната система на обучение“. Още преди началото на учебната година получихме задача да представим работата на паралелките със специалности „готвач“, „изпълнител на термални процедури“, „техник-озеленител“ и „хлебар-сладкар“. Това включваше представяне на презентация за училището, изготвяне на брошури и други печатни материали и най-голямото предизвикателство: монтиране на 3D холограма на логото на СУ „Иван Вазов“. Бяхме притеснени, защото това е форум, който обхваща много училища от две области в Северозападна България, свързани с професионалното образование, което е приоритет за МОН. Гост на официалното събитие беше заместник-министъра на образованието и науката, г-жа Мариета Георгиева. Пристигнахме в конферентна зала на голям хотел – нещо непознато за нас до този момент. Подредихме щанда, разгледахме тези на останалите училища и дойде време за представянето. Оказа се, че всяко „първо страшно“ може да бъде успешно, полезно и даже забавно. И се справихме на ниво, даже получихме похвали от зам.-министър Георгиева и г-жа Трайкова – Началник на РУО-Монтана. Вече далеч по-сигурни в себе си и собствените си възможности, решихме да популяризираме успехите на дуалната форма на обучение като доброволци на всички родителски срещи и пред всички класове, които се обучават по тази система. За да бъдат уверени, че това е правилен избор и шанс за нас в бъдеще. А за 15-ти септември – първият учебен ден, получихме и подарък от Директора на изграждащия се STEM център в училището – интерактивен видеоклип, събрал наши мигове, емоции и преживявания с пожелание „Добре дошли в 9 в клас!“

Спорна и успешна година, доброволци! Бъдете!

Наталия Тодорова


Какво?

Дуалното обучение е най-краткият път за младите хора от образованието до намиране на добра работа, а в същото време и най-бързият начин компаниите да стигнат до кадрите, от които се нуждаят.

Кога?

На 09.09.2023 г., събота, от 9:00 часа в хотел „Житомир“ – град Монтана; от 11.09.2023 г. до 14.09. 2023 г. на родителски срещи по класове; на 19.09.2023 г. в ЧК в паралелките с дуална форма на обучение.

Къде?

Хотел „Житомир“ – град Монтана СУ „Иван Вазов“ – град Вършец.

Нужна екипировка?

Презентация, брошури, QR кодове към печатни материали, холограма на СУ „Иван Вазов“.

Защо?

Да се чувстваш реализиран е страхотно усещане!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорници за представяне на нашата работа в град Монтана са Галена, Наталия, Цветелина и Валентин Илиев от 9 в клас. Отговорници за представяне на презентацията по класове:

за 8 в клас – Цветелина и Наташа

за 9 в клас – Наталия и Валентин под ръководството на г-н Кирил Филипов

за 10 б клас – Галена и Ивелина

за 11 б клас – Младен и Любомир


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!