Помогни с разпространяването на дейността на хората от църквата "Св. Пророк Илия" в социалните медии

Помогни с разпространяването на дейността на хората от църквата "Св. Пророк Илия" в социалните медии

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 27 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Ходенето в църквата винаги ме зарежда. Дори ранното ставане в 7 не можа да помрачи съботното ми настроение. По пътя за Дружба, в автобуса се засякохме и с част от другите доброволци - Аглая, Георги и Ели. Е 8.00 бяхме в социалната кухня, сложихме престилките и ръкавиците и ни връчиха 6 кг чушки за турбушене. След това същите тези чушки трябваше да се нарежат на малки ситни кубчета. Работехме като машини, докато Георги се забавляваше да чисти месото. Следващият зеленчук беше лукът. Голям рев падна.

След като бяхме готови с подготовката за другата седмица, започнахме да наливаме супа, затваряме купичките, разпределяне хляба и правим пакети. Тази част винаги е най-напрегната, защото започва да се образува опашка от нетърпеливи чакащи.  Страхотно е, защото виждаш как всички почват да работят като едно. Този път супата стана дори повече от обикновено и напълнихме и рздадохме над 400 пакета с хляб, сандвичи. А през цялото време Ели документираше мисията като после интервюира и някои от нуждаещите се. Очакваме клипчето с нетърпение!

Какво?

Освен редовното ни посещаване на социалната кухня "Св. Пророк Илия", където приготвяме храна за над 400 нуждаещи се, този път се вдъхновихме от темата на месеца и решихме да снимаме клипче, което запознава хората с дейността ни там. В последствие ще го качим и разпространим в социалните мрежи и така ще достигнем до повече хора и, надяваме се, ще ги вдъхновим да се включат в тази прекрасна инициатива. 

Кога?

Събота на 27.05. от 8:00 до 13:00 ч.

Къде?

Храм "Св. Пророк Илия", Дружба 2.

Нужна екипировка?

Всичко нужно е осигурено.

Защо?

Всеки човек има нужда от топла храна и хранителни продукти. Точно затова дейността на организаторите от социалната кухня "Св. Пророк Илия" ги прави страхотни хора. Те дават без да искат нищо в замяна. За нас всеки път е чест да сме част от тяхното дело и сме щастливи, че този път можем да им помогнем и с нещо друго. Можем да разпространим дейността им и да привлечем още хора към тази страхотна кауза.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!