Помогни ни с организацията на лекция, демострация и игри на Го

Помогни ни с организацията на лекция, демострация и игри на Го

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 28 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 28 ноември организирахме лекция в СМГ на тема древната китайската игра Го. Интересът беше толкова висок, че дори най-голямата ни зала беше препълнена. Лекцията се състоя в продължение на един учебен блок като започна с разказ за историята на играта, основните правила и няколко съвета за победа. Всички дошли на лекцията имаха възможността да се запознаят с професионални играчи, от които да получат много полезна информация, както и да пробват да играят на самата игра. Приблизително 70 ученица имаха възможността да се докоснат до част от древнокитайската култура. Специални благодарности за Станимир Кръстев, който отдели от свободното си време за да дойде да проведе лекцията и да ни помогне с разпространяването на играта. 

Какво?

Ще промотираме събитието, което вече е организирано от членове на клуба, ще се занимаваме с логистиката (редене на столове, дъски за игра, маси и др.) и ще го направим по-приятно и удобно за всички.

Кога?

Ще се проведе на 28.11, от 14.20 до 16.10ч.

Къде?

Софийска математическа гимназия, ул. Искър 61

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка.

Защо?

Ще разнообразим училищното всекидневие и ще предоставим на учениците възможността да поиграят на най-старата игра в света с професионалния играч Станимир Кръстев и да развият мисленето си. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни в Инстаграм на @volunteersmg или позвънете на 0895157282 - Елена.

Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!