Помогни ни да сготвим и да приготвим пакети с храна за хора е неравностойно положение

Помогни ни да сготвим и да приготвим пакети с храна за хора е неравностойно положение

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 11 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 11 февруари отново нашият клуб посети благотворителната кухня към храм "Св. Пророк Илия". Събрахме се 8 човека и рано сутринта се запретнахме на работа. Дейността ни за пореден път не се изразяваше в това буквално да готвим, а в това да подготвяме заготовките за следващата седмица. Рязахме глави лук, моркови, домати и други полезни зеленчуци. След това разляхме гозбата на деня - пилешка супа - и съставихме пакетите, съдържащи ястието, сандвич, хляб и сладка вафла. Последната част от нашата акция бе да раздадем торбите на възрастните, хората в неравностойно положение, социалнослабите, дори изпратихме пакети на болни хора, които нямаха възможност да дойдат и сами да си ги вземат. Всеки път сме доволни, защото нещата, с които се захващаме, правят света едно по-добро място.

Какво?

Ще посетим църквата "Св. Пророк Илия", за да се включим в социална кухня за нуждаещи се и да подкрепим останалите доброволци с подготвянето на заготовки и направата на 300 пакета с храна за да помогнем на нуждаещите се. 

Кога?

Ще се проведе на 11.02.23г., от 8.30 до 13 часа. 

Къде?

Храм "Св. Пророк Илия", Дружба 2.

Нужна екипировка?

Всичко нужно е осигурено.

Защо?

С помощта си в социалната кухня ще усмихнете и зарадвате много хора в неравностойно положение, а заедно с това ще придобиете и полезни нови умения. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!