Помогни ни да научим децата в ДГ "Преспа" на полезни за природата практики

Помогни ни да научим децата в ДГ "Преспа" на полезни за природата практики

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 25 January 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 25.01 за втори път посетихме сладурите от детска градина ,,Преспа”, като главната ни цел беше да ги запознаем с природата и да ги научим как да я опазват. Още с влизането ни в сградата се пренесохме години назад и видяхме себе си в лицата на малчуганите. В 10 часа групата ни се раздели, така че да има по няколко доброволци съответно в 3. и 4. група.

  С децата от 3. група, разделени на отбори, за които измислиха имена, засадихме различни посеви - ягоди, цветя, чери домати и подправки. След като сипахме пръст, посяхме семената и накрая ги поляхме заедно.

 На горния етаж пък разказахме на децата от 4. група за рециклирането и разделното изхвърляне на отпадъци. Бяхме подготвили листове с принтирани изображения на боклуци от различни материали, които децата старателно изрязаха и оцветиха. Всеки един от малките умници накрая постави ,,боклуците” в правилните кошчета.

  Най-хубавата част от нашето посещение там е със сигурност времето, прекарано с децата навън. В двора на детската градина двете групи се събраха и започнаха игри на гоненица, криеница, кобра, а някои деца танцуваха. Непрекъснатото тичане не успя да ни измори, понеже всяка детска усмивка ни зареждаше с енергия. Много трудно се разделихме със сладурите, които вече с нетърпение очакваха следващото ни посещение.

Какво?

С 3та група ще учим за растенията и ще засаждаме цветя, плодове и зеленчуци, а с 4та ще играем игра за рециклиране, която да ги научи на разделно събиране на боклук.

Кога?

Ще се проведе на 25.01.2023г. от 9.30 до 12.00 часа.

Къде?

На ул. „Преспа“ 3, София център, София.

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка.

Защо?

Опазването на природата ни е една от най-важните и актуални теми в наше време. Ние вярваме, че още от ранна детска възраст децата трябва да се учат да пазят Земята ни, затова ако и Вие сте привърженици на тази идеята се свържете с нас!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!