Помогни на жени и деца търсещи закрила

Помогни на жени и деца търсещи закрила

Клуб "Добротворци в действие", СУ "Йордан Йовков", Кърджали
Мисията е от 21 March 2022 до 24 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Потресени от огромния брой бежанци търсещи закрила и подслон, ние решихме да стартираме кампания , с която да съберем трайни хранителни продукти от първа необходимост за харата търсещи спокойствие и дом. В град Кърджали , в Манастир ,,Светти Йоан Предтеча" се изхранват хора, които са бежанци и търсят топла храна подслон. В църковната обител приютяват бедстващите  хора  и  ги хранят с прясно сготвена храна.  Ние, доброволците от клуба , подкрепени от своите родители събрахме десетки килограми трайни хранителни продукти, които дарихме на отец Николай. Убедени сме, че с този си акт ще сме много полезни на хората, които бягат от домовете си по неволя.

Какво?

Инициативата, която реализирахме се състоеше в това да съберем трaйни хранителни продукти от първа необходимост и да ги дарим на тези места в града, където изхранват бедстващи  хора.

Кога?

Започнахме кампанията на 21.03.2022 година по събиране на продуктите и завършихме на 24.03.2022 година от 08:00ч,  до 16:00ч.

Къде?

Транспорт бе необходим  и той  бе осигурен от ресурсната учителка Мария Иванова работеща в СУ ,, Йордан Йовков" гр. Кърджали

Нужна екипировка?

Нужна екипировка не е необходима.

Защо?

Доброволците се включиха в инициативата с огромно желание и интерес. Насърчени и от своите родители всеки от тях дари своя дял човечност към човек в беда.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Инициативата бе оповестена публично в училище и към нея се включиха и други ученици.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!