Помогни на възрастни хора да приготвят коледни ястия

Помогни на възрастни хора да приготвят коледни ястия

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е от 16 December 2022 до 17 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В първия ден “Добряците” приготвиха рецепта за маслени сладки, която намериха сами в интернет, а постното ястие е по рецепта на една от възрастните жени - лозови сарми с маслини, гъби и праз.

През времето, необходимо за приготвянето на храната, по-ценното беше общуването с възрастните дами и споделеното вниманието за тях. След като срещата приключи доброволците почистиха, измиха чиниите и изхвърлиха боклука. За довиждане добряците получиха сладко от смокини и покана да гостуват отново.

На втория ден децата приготвиха коледни линцер сладки, ашуре и постни зелеви сарми с боб. Истинско забавление беше завиването на сарми. Оказа се трудно и интересно. Сладките се оказаха истинско кулинарно предизвикателство, защото трябваше да се разточва тесто, а с ашурето нещата се получиха по-лесно. След приготвянето на всички ястия, децата опитаха резултата. Той беше чудесен - храната и храна за душата. Добряците се разбраха да се върнат отново, за да се научат да правят дърпана баница с праз.

Мисията достави удовлетворение и затрогваща радост на всички! Топли и светли празници!


Какво?

Мисията “Помогни на възрастен да приготвите коледни ястия” е благородна и много ползотворна идея. Тя се осъществи съвместно с ЦПЛР-Аксаково, като центъра осигури продуктите и ресурса за осъществяването ѝ.


Кога?

17 и 18 декември 2022 г.

Къде?

В домовете на възрастни хора.

Нужна екипировка?

Продукти, рецепти и търпение.

Защо?

Защото сме “Добряци” и искаме да раздаваме добро и радост.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Използвайте идеята и сгответе с възрастни хора от вашето населено място.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!