Помогни на седмокласниците от с. Зърнево да се ориентират професионално

Помогни на седмокласниците от с. Зърнево да се ориентират професионално

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е от 29 April 2024 до 30 April 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволци от клуб "Героите на Йовков" се включиха в обучение по подхода "Връстници обучават връстници", като изнесоха урок по "Професионално и кариерно ориентиране" на седмокласниците от с. Зърнево, общ. Тервел, обл. Добрич. Участниците си направиха свой професионален профил, като сами оцениха своите способности, личностни характеристики и предпочитания за работа. Попитаха и изкуствения интелект за подходяща професия.

Какво?

Ще помогнем на учениците от с. Зърнево, общ. Тервел, обл. Добрич да изберат своя път след завършване на седми клас. Ще им предоставим материали, чрез които да се самооценят-своите способности, личностни характеристики, да определят предпочитанията си за работа и да направят своя професионален профил. Ще използваме и изкуствен интелект, за да определим какви са най-подходящите професии за всеки седмокласник поотделно. Водещите на занятието ще бъдат доброволци по подхода "Връстници обучават връстници".

Кога?

29.04.2024 г. от 12:30 часа до 14:30 ч.

Къде?

Обучението ще се проведе в с. Зърнево. Разчитаме на междуселския транспорт и сами поемаме разходите си. За организацията на място разчитаме на г-жа Атидже Мехмед- директор на училището.

Нужна екипировка?

Тестове, мултимедия, презентация, лаптоп, плакати.

Защо?

Ще участват само доброволци от клуба.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Няма да е нужно.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!