Помогни на природата да диша с доброволците на СМГ

Помогни на природата да диша с доброволците на СМГ

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 13 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Хората изхвърлят боклуците си навсякъде днес. Ние знаем, че не можем да изчистим всичко навсякъде, но малко е по-добре от нищо, нали така? Затова когато с отбор ентусиасти отидохме в село Пасарел, за да посъдим няколко дръвчета и видяхме колко боклуци има навсякъде, решихме да почистим бреговете на река Искър. Очевидно разни хора ползват мястото за изхвърляне на отпадъците си без да е регламентирано. Запретнахме ръкави, взехме чувал и ръкавици и се заехме да събираме. От кенчета, бутилки, пакети и етикети, фасове до облегалки за кола - събрахме всички тези неща и накрая чувала стана толкова тежък, че едва го носехме. Но си заслужаваше - заради чувството, когато погледнеш назад и видиш само течаща река и природа - без кенчета. Пазенето на чистота е отговорност на всеки, а който не я спазва вреди на околните. Да се грижим за природата повече!

Какво?

Търсейки подходящи места за дръвчетата ни, се натъкнахме на безброй много боклуци. И то на най-неочакваните места. Затова решихме, че трябва ние да се заемем и с тази задача. Помогнете ни да изчистим единствения ни дом!

Кога?

Ще се проведе на 13 април 2023, от 16.30 до 19 часа.

Къде?

Сборно място е площадът на село Пасарел, откъдето ще се отправим към поречието на река Искър - ще почистим там, както и на други места, които са замърсени.

Нужна екипировка?

Чувалите, ръкавиците и водата ще бъдат осигурени. 

Защо?

Природата на България е една от най-красивите в цял свят, но когато около теб е пълно с бутилки, фасове, найлони и други буклуци е трудно да и се насладиш. Затова елате с нас да направим света едно по-чисто място.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!