Помогни на по-малките си съученици да се научат да пресичаме уличното платно безопасно

Помогни на по-малките си съученици да се научат да пресичаме уличното платно безопасно

Клуб "Средногорски герои", СУ "Св. Паисий Хилендарски", Златица
Мисията е на 22 February 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Безопасното движение е нещо много важно, което и малки и големи доста често умаловажават. Забързаното ежедневие ни кара да бързаме, да тичаме по улиците без да се оглеждаме и ни кара да допускаме още много грешки. Така нарушаваме елементарни правила за безопасно движение. Ние, "Средногорски герои", решихме да запознаем дечицата от 1 клас с някои правила - чрез игра, за да бъде достъпно, разбираемо и забавно за тях.

Избрахме точно тях, защото те постоянно се движат в коли, а когато ходят пеша винаги са с родителите си и не се оглеждат, защото имат доверие на възрастния до тях. Друг проблем, който фиксирахме, е че поради това забързано ежедневие, родителите предпочитат да се скарат на децата си, ако не внимават по пътя, вместо да им обяснят правилата за безопасно движение. Това е причината, която ни провокира да организираме малка, но забавна игра на площадката по БДП в двора на училището ни. Възползвахме се от хубавото време и чистия въздух, децата се забавляваха и научиха най-важните правила свързани с пресичането на уличното платно.


Какво?

Забелязахме, че първокласниците от нашето училище всяка сутрин пристигат на училище със своите родители, слизат от автомобила и влизат в училище. Много малка част от тях пристигат самостоятелно или с автобус и сами се грижат за своето придивижване. Решихме да проверим дали малките ученици знаят какво е пешеходна пътека, светофар и регулировчик като организирахме забавни ролеви игри с участието и на по-големи ученици.

Кога?

22.02.2024 г от 14:15 часа до 16:20 часа

Къде?

На площадката по БДП в училищния двор.

Нужна екипировка?

Допълнителни материали не са необходими.

Защо?

Да помогнем на малките първокласници в това да бъдат самостоятелни и да пресичат правилно и предпазливо на обозначените места.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Като се обадят на Теди, Ивана или г-жа Серафимова.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!