Помогни на магията на театъра да докосне повече хора

Помогни на магията на театъра да докосне повече хора

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 17 April 2023 до 23 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По инициатива на г-жа Гергана Димитрова - управител на Културен дом, Вълчи дол на 23.04.2023 г. в залата на дома бе представен модернизиран вариант на приказката  "Пепеляшка" от арт-група "Театрално представление", Варна. В разпространението на поканата и търсенето на повече зрители с агитация се включиха и доброволците от клуб "Усмивка". Те изработиха и разпространиха съобщения-покани, както и флаери, които раздадоха на учениците до 12 г. възраст. Напомниха за спектакъла и по училищното радио. Освен с агитация, доброволците помогнаха и с присъствие в залата. Всички заедно се насладихме на една прекрасно представена приказка в съвременен вариант. И се надяваме скоро пак да има подобно събитие в нашият малък град.

Какво?

Във връзка с темата на месеца - Достъп до култура се обърнахме към управителя на местния Културен дом - г-жа Гергана Димитрова за идеи за съвместни инициативи. И тя ни предложи да разпространим сред учениците от нашето училище поканата за театрално представление в нашия град на 23.04.2023 г. - приказката "Пепеляшка", представена от арт-група "Театрално забавление", Варна. Тя се притесняваше, че афиша пред Културния дом и поканата в социалните мрежи не са достатъчни, за да стигнат до повече хора и липсата на зрители ще бъде не от нежелание, а от недостатъчна информираност на населението. Разбира се, ние се отзовахме с голямо удоволствие. Това, което решихме да направим - съобщения - покани за коридорите и класните стаи в училище, флаери, които ще разпространим в класовете с ученици до 12 години. Разпределихме задачите и определихме доброволците, които ще участват в мисията, както и класовете, които ще посетят. Тъй като и радио водещите са от нашия клуб, те поеха ангажимента да поканят учениците по училищното радио последните два дни преди спектакъла. А нашата доброволка от с. Генерал Киселово ще отнесе покани и в детската градина на селото, за да информира и там родителите за предстоящото представление. Неангажираните в този ден доброволци също ще посетят спектакъла и ще бъдат час от неговите зрители.

Кога?

10 - 21.04 - агитация

23.04. - посещение на театрален спектакъл

Къде?

Културен дом, Вълчи дол

Нужна екипировка?

Не

Защо?

От много години в нашето малко градче не се случват културни мероприятия от висотата на театралните спектакли. В началото това липсваше на всички жители, но по-късно доведе до създаване на навик, че нищо интересно не се случва в този град и сега ще бъде трудно всички да осъзнаят, че доброто старо време ще се завърне, когато има хора, които са готови да работят активно за това. Новата управителка на Културен дом, Вълчи дол е млада, амбициозна дама, работохолик с много идеи и организаторски способности. Тя иска да покаже на вълчидолци, че градът им е хубав и си струва да се положи труд, за да стане животът тук и по-интересен. Сега е моментът да й помогнем. Защото тя го прави за всички нас, живущите в тук. Ние, доброволците от клуб "Усмивка" обещахме, че винаги, когато ни е възможно ще бъдем на нейно разположение и ще помагаме идеите й да се реализират. Заповядайте и вие при нас, и да сътворим вълшебен град от много хора, които творят и работят заедно за доброто на всички наши съграждани, както и на хората от от селата в общината! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!