Помогни на дете в неравностойно положение от училището си

Помогни на дете в неравностойно положение от училището си

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е от 7 December 2022 до 22 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Всички имаме стари, но запазени дрехи и ненужни помагала. Ние от "Героите на Йовков" решихме, че вместо да събират прах на тавана или да пълнят ненужно шкафа и гардероба, можем с тях да зарадваме деца от начален етап. Така се зароди идеята за декемврийската ни мисия "Помогни на дете в неравностойно положение от училището си".

Както винаги, първо се посъветвахме с г-жа Дамянка Иванова- наш координатор и педагогически съветник. Тя веднага се зае с организацията. Поговори с класните ръководители на началните етапи, след което направи списък с всички ученици в неравностойно положение, които биха имали нужда от помощ. Общо бяха шест. Тя ни написа кой клас са децата и кой пол са. Нямаше имена, защото искахме да запазим анонимността им.


   Постарахме се да разпространим каузата. Това определено постигна желания ефект, защото учители и ученици, които не бяха в "Героите на Йовков" също се включиха в мисията. Г-жа Дамянка Иванова се погрижи да разпредели и предаде всичко събрано на класните ръководители, които дадоха нещата на децата. 


    Тази мисия подобри работата ни като екип, успяхме да разпространим каузата си и да помогнем на децата от училището ни, да имат една по- щастлива Коледа. Пък и всеки един от нас се радваше, когато види по коридора да търчи дете, облечено в негова блуза. Това е най- хубавото от цялата мисия, защото можехме да видим резултата от действията си. По този начин се уверихме, че те не са били напразно.


Какво?

Всички имаме стари дрехи и помагала. Всички имаме ненужни канцеларски материали, сметала, празни тетрадки на квадратчета, които вече не са ни нужни. Вместо да стоят в килера, захвърлени на боклука или да събират прах в шкафа, те могат да бъдат от полза на дете от твоето училище, за което тези неща не са просто предмети, събиращи прах. Те се нуждаят от тези неща, също както ти си се нуждаел от тях на тяхната възраст. Но не могат да си ги позволят. От "Героите на Йовков" ще помогнем на деца в неравностойно положение от 1. до 4. клас от училището. Ще им предоставим дрехи, училищни пособия  и помагала. 

Кога?

7.12 - 22.12

Къде?

В сградата на училището. Няма нужда от транспорт.

Нужна екипировка?

Мотивация, стари запазени дрехи, канцеларски материали, помагала.

Защо?

Няма нищо по-хубаво от това да не ти се налага да чистиш прах от ненужни вещи. И няма по-хубаво чувство от това, че си помогнал на някого, по чийто път и ти си минал.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с мен (Елиса) на feimelisa7@gmail.com, ако сте от гр. Тервел. Ако не, говорете с ваш учител, педагогически съветник, заместник-директор и заедно помогнете на деца от вашето училище.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!