Помогни на деца в нужда, като събереш раници и учебни пособия

Помогни на деца в нужда, като събереш раници и учебни пособия

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 19 September 2023 до 26 September 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Благодарение на нашите приятели от Енорийски център при храм „Рождество Христово“ – Велина Андонова и Архимандрит Антим от Видинската митрополия (Клисурски манастир), на 19.09.2023 г. в училището пристигна камион със 100 броя раници, които осигуриха достойна учебна година за децата от Вършец. Всички ние се включихме с голямо желание в разтоварването на пратката, в разпределянето й по класове и в пренасянето до Корпус 2 на СУ „Иван Вазов“, където се обучават учениците от 1-ви до 5-ти клас. Информация за това кои са нуждаещите се деца получихме от класните ръководители. В следващата седмица бяхме ангажирани да зарадваме съучениците си, като внимавахме да няма пропуски и да не оставим нито едно дете без раница. На първо място бяха обхванати деца-сираци и такива в затруднено материално положение – от многодетни семейства с безработни родители. Работата не беше малко, тъй като за малките пренасяхме раниците на ръка между двете сгради на училището. Но усилията си заслужаваха заради най-ценния подарък, който получавахме ние самите – една детска усмивка. Вярата в Бог и доброто донесе радост, настроение и слънчеви мигове в СУ „Иван Вазов“.

Наташа Димитрова


Какво?

Идеята на тази инициатива е осигуряване на равен старт за новата учебна 2023/2024 година на деца в неравностойно положение. Заедно с клуба ще съберем 100 раници и нужните за тях учебни пособия, които след това ще дарим на деца в нужда.

Кога?

От 19.09.2023 г., вторник, 12:00 ч. до 26.09.2023 г.

Къде?

СУ „Иван Вазов“, град Вършец.

Нужна екипировка?

100 броя раници с учебни пособия – тетрадки, химикали, бои, флумастри, моливи, комплекти по математика, несесери.

Защо?

Доброто, което правим за другите, е доброто, което ще се върне при нас.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорници: Пламена Дайчева, Младен Михайлов, Наталия Тодорова, Валентин Илиев, Наташа Димитрова. Можете да ни намерите в класната стая на 9 в клас.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!