Помагай на съученици да наваксат с уроците

Помагай на съученици да наваксат с уроците

Клуб "Следвай ме", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", Варна
Мисията е от 1 февруари 2021 до 1 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Всеки от нас разпита по-малки съученици дали имат нужда от помощ с уроците. Някои организирахме онлайн срещи, а други успяха да се събират в малки групи, за да учат заедно. 

Разказ на Невена:

От малка искам да бъда учителка и да помагам на децата с уроците. Заради вируса, не успях да събера деца, за това аз и най-добрата ми приятелка Велина обяснихме на сестра ми, която е трети клас, някои неща, които не разбира. Също така аз ѝ помогнах с домашното по български, което беше свързано с писане на съчинение, а Велина с домашното ѝ по английски.

Какво?

На събрание на клуб "Следвай ме" Рая предложи да потърсим съученици, които се затрудняват по предмет, по който ние сме добри и да им кажем помощ и съдействие. Като организираме срещи- онлайн с тях. Може да са от нашето училише или от друго, колкото нас или по- малки. Само трябва да изготвим график и да намерим нуждаещи се от помощ ученици.

Кога?

1.02.-1.03.21г. в следобедни часове или надвечер- един или два пъти в седмицата- според нуждите на учениците и нашата заетост.

Къде?

В дигитална среда- зуум, мийт.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Не всички ученици могат да си позволят да ходят на частни уроци, пък и ида учиш от някой който го е минал и не е учител е по- спокойно и лесно.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

petet.bozhilov2024@4egvarna.com


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!