Покани автор на книга в твоето училище и помогни на повече ученици да се докоснат до изкуството на литературата

Покани автор на книга в твоето училище и помогни на повече ученици да се докоснат до изкуството на литературата

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 6 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Вълнуващият ден настъпи и Събина Георгиева пристигна в нашето училище. Добряците я посрещнаха и заведоха при второкласниците, които чакаха с нетърпение. Лъчезарна, усмихната и сърцата, Събина, веднага грабна вниманието на малчуганите.

Сподели с тях как е решила да напише книгата, обясни подробно процеса на писане на една книга, както и откъде е дошло нейното вдъхновение. Второкласниците я засипаха с въпроси, на които тя търпеливо и с усмивка отговори. Даде автографи на всички и обеща отново да дойде, когато напише следващата си книга.


Какво?

Преди да настъпи ваканцията успяхме да се организираме и да се включим в темата на месеца “Достъп до култура” като поканим авторката на книгата “Опашати непознати”. Събина Георгиева да гостува при второкласниците от нашето училище. Тя представи една книга за емоциите, емпатията и прошката. Книга, която ни напомня, че четириногите имат нужда от пространство и разбиране - също както и хората. „Опашати непознати” възпитава както любов към животните, така и зачитане на околните като цяло. 

Кога?

6 април, от 10 до 11:30 ча.

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Всичко необходимо е подготвено.

Защо?

Всеки един от нас знае, че книгите са богатство, магия, начин да се обогатим и съхраним като човешки същества. Посягаме към книгите, когато търсим забавление, бягство, утеха или пък малко усмивки. Те са наши верни другари през целия ни живот!


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Покани писател и в твоето училище.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!